(Bilde: Sony)

Xbox-designere vurderer PlayStation 4

– Det virker som kontrolleren og konsollen er designet separat.

Anmeldelser av Sonys nyeste spillkonsoll har florert på nettet den siste uken. PlayStation 4 kom ut i amerikanske butikker på fredag, og på andre siden av dammen har alle de største spillmediene gjort seg opp en mening om hva de synes om alt fra spillutvalget, mediefunksjoner og selvfølgelig utseendet til konsollen. 

Fikk designere til å vurdere design

Men hva kan vel egentlig den jevne spillentusiast si om design? Hvor mye vet vi designvalg, form og funksjon? Antageligvis veldig lite. Derfor fikk nettstedet Fast Co Design to menn som var involvert i å designe den originale Xboxen til å vurdere Sonys PlayStation 4. 

De to mennene jobber for designbyrået Teague, som står bak den originale Xbox og hadde en hånd med i utførelsen av Xbox-kontrolleren og Xbox 360-racingrattet. 

Så, hva synes de om Sonys nyeste spillkonsoll? 

Finere, men mindre funksjonelt

De liker den emosjonelle lysstripen konsollen har fått på framsiden, som gir litt mer liv i maskinen. De synes plassering av det optiske drevet er forvirrende, og de er ikke helt overbevist over materialvalget til Sony.

De liker den kantede formen til PlayStation 4, men de synes form har gått foran funksjon, da de mener det har blitt vanskeligere enn før å komme til pluggene på baksiden. 

Splittet design

De synes den nye kontrolleren er kjempebra i bruk, og de liker lysstripen den har fått. De liker de runde formene som gjør kontrolleren god å holde, men poengterer at Sony har gått to forskjellige veier med konsoll og kontrolleren: Konsollen har blitt skarpere og renere, mens kontrolleren har blitt mer avansert og avrundet. Ikke helt ønskelig fra et designerperspektiv, skal vi tro gutta fra Teague. 

Du kan lese hele anmeldelsen deres av PlayStation 4 hos Fast Co Design

Søsternettstedet vårt Gamer.no har testet Sonys nyeste konsoll: 
— PlayStation 4 blir bedre til spill, dårligere til mye annet

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen