Xandros ute i gratisversjon

Versjonen som heter Xandros Open Circulation Edition kan lastes ned gratis fra Xandros sine sider og benyttes til privat bruk. Innstallasjons-CDen står man fritt til å gjøre hva man vil med.

Grunnen til at Xandros nå velger å lansere en gratisversjon skal være at de ønsker at Xandros skal spres som et virus. Tiden for åpen kildekode har kommet og folket må få vite at det finnes et reelt alternativ til Windows uttalte Dr. Frederick H. Berenstein, formann for Xandros

Mange PC-brukere tenker nok på å droppe Windows og Microsoft, men vet ikke at å skifte til Linux gir fordeler fra begge hold. De kan få et mer stabit operativsystem, fritt for alle Windows virusene samtidig samtidig som de kan bruke windows filene sine og office dokumentene. Filbehandleren til Xandros har også en innebygget funksjon for brenning av CD plater som både er lettere å samtidig som den mer avansert en Windows XPs uttalte Ming Poon, utvikler for Xandros.

Open Circulation versjonen skal inneholde alt en gjennomsnittsbruker trenger, inkludert en office pakke, nettlesere, email-klienter og god multimediastøtte. Andre av Xandros fordeler er blant annet

  • Instalasjon på fire klikk inkludert automatisk partisjonering.
  • Dualbooting sammen med Windows.
  • God hardware støtte.
  • Dra og slipp brenning i Xandros File Manager
  • Fil og printer deling på Windows nettverk

De negative sidene med denne Xandros versjonen er at brenningsfunksjonen i filbehandleren ikke kan brenne på full hastighet. E-postklienten som følger med har et reklame banner, siden det er gratisversjonen av Opera. Du får ikke support per e-post og det følger heller ikke med programvare som gjør det mulig å kjøre Windows programmer på Xandros.

Xandros Open Circulation Edition lastes ned på to forskjellige måter. Du kan laste ned gjennom overføringsprotokollen BitTorrent, eller du kan betale 10$ og laste den ned fra hjemmesiden. Mer informasjon kan leses hos Xandros.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen