Xandros inngår avtale med Microsoft

Xandros er en Linux-leverandør som tilbyr både server- og desktop-produkter, men som kanskje spesielt har blitt anerkjent for sistnevnte og god brukervennlighet.

Samarbeidsavtalen går ut på at de to selskapene vil samarbeide over en fem-års periode på å kompatibilisere produkter - både på systemadministrasjon, serververktøy og kontorstøtte. I tillegg vil Xandros få full støtte både juridisk, markedsføringsmessig og på salgsbiten.

Dette er en avtale som har store likhetstrekk med den Microsoft inngikk med Novell, men sistnevnte kommer ikke til å videreselge Xandros-produkter.

Det spekuleres nå hvorvidt denne Microsoft-avtalen kan være aktuell for flere Linux-selskaper som søker å alliere seg på kryss av industrien. Samtidig som dette skjer har Microsoft bekreftet en påstand om at Linux bryter med 235 patenter, uten at man har gått i videre detalj på dette. 

Xandros Linux i seg selv er en Debian-basert distro som lenge har fokusert på høy brukervennlighet og Windows-kompatibilitet blant annet med CrossOver Office.

(Kilde: Internetnews, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen