X58 fra EVGA

Tidligere har vi fortalt at både Asus, Gigabyte og MSI sitter klare med sine X58-kort. Denne gangen er det EVGAs tur til å møte samlebåndet. EVGA er kjent for å rulle ut kort basert på Nvidias referansedesign, men nå står de klar med en modell av Intels siste skrik på brikkesett fronten, X58.

Ikke helt i mål ennå

Fargevalget denne gangen må sies noe snodig. Det ser ikke ut til at de har klart å bestemme seg for om de skal fortsette med de gjenkjennelige Nvidia-fargene eller gjøre noe nytt. Legg merke til at dette ikke er et ferdig produkt. Både kjøleløsning, farger og utseende kan endres før kortet kommer i salg, så de er ikke helt i mål enda.

(Klikk for full størrelse)
(Klikk for full størrelse)

Litt nytenkende

Kortet støtter naturligvis Intels kommende Core i7-prosessor og bruker Intels X58-brikkesett paret med en ICH10R sørbro. EVGA har også integrert sitt eget vdroop-kontrollsystem som produsenten selv hevder skal minimere vdroop for å gjøre systemet mer stabilt både under normale omgivelser og stort stress. Tidligere har slike systemer hatt en evne til å gjøre Intels 45nm prosessorer ustabile, så vi håper dette kan gi teknologien en ny start.

Ikke bare Asus som lager OC-systemer

På lik linje med Asus har EVGA utviklet sitt eget system for overklokking, som de forøvrig har kalt E-Leet. Ellers skilter kortet med seks RAMslotter for trippelkanals minne og tre PCI Express x16-slotter for både SLI og Crossfire, hele ti S-ATA porter og en ekstern S-ATA port.

Pris og tilgjengelighet i Norge er så langt ukjent.

Kilde: Dailytech.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen