Test

World of Warcraft

Dette er ikke bra.
Dette er ikke bra.

I den nye World of Warcraft-tegneseriens første nummers tredje rute kan man, hvis man har vært uheldig nok å erverve seg bladet, lese følgende: «På en humpete kjerrevei langs kysten knirker vognhjul klagende i skumringen». De to første rutene inneholder nøkterne, geografiske opplysninger. Og dermed er man kastet inn i World of Warcraft-universet, uten annen bagasje enn et par runder i spillet og en oppfatning om at også spinoff-produkter bør kunne stå på egne ben. Eventuelt på klagende vognhjul.

Dårlig skrevet, dårlig formidlet

Bladet er i Donald-format, med glossy omslag, og leverer historien om tre slaver, en mann og to alver, som blir holdt fanget av orker. De blir brukt som gladiatorer, de blir kjørt rundt for å slåss med andre orkeslaver, for slik å vinne penger og ære for sin slavedriver, orken Rehgar. Når de ikke slåss, snakker de sammen. Og hvis du synes dialogen i Mot i brøstet, du vet, Norges første sitcom, var unaturlig og irriterende, bør du holde deg unna denne blekka her. Mulig det er anmelderen som mangler innsikt i hvordan folk, alver, orker og annet skrap kommuniserer i World of Warcraft, men hvis det er på denne måten skjønner jeg godt at folk dreper hverandre. De forteller om livene sine, konfliktene sine og sine interne stridigheter med en innlevelse andre folk kun viser når de ligger seks fot under. Alt skal inn med teskje.

Du skal virkelig være fan for å like spillet i tegneserieformat.
Du skal virkelig være fan for å like spillet i tegneserieformat.

Noe som kjennetegner en god tegneserie, er et samspill mellom teksten og tegningene, en dialog, en hensiktsmessig fordeling mellom hva som formidles gjennom dialog og hva som formidles gjennom tegningene. Her er det samspillet totalt fraværende. Det ser nesten ut som skjermdumper fra spillet (det er det selvfølgelig ikke, men dog) utstyrt med snakkebobler. Litt som Zofies verden, bare uten humor og Zofies pubertal snert.

Man sitter igjen med en ”hva så?”-følelse. Hvorfor lese en dårlig historie, som er dårlig formidlet, når man kan spille en spennende historie? For det er vanskelig, faktisk umulig, å se for seg at denne serien blir kjøpt av noe annet enn fansen. I hvert fall utover første nummer.

Konklusjon

Dette ble en kort anmeldelse, men det er virkelig ikke stort mer å si om denne serien. Den er en katastrofe. Den er kjedelig, historien er objektivt sett dårlig, og den er fortalt med en teskjepedagogikk vanligvis forbeholdt førskolelærere. Serien redder ett poeng på at de aller yngste spillerne muligens kan ha glede av den. Eventuelt kan den være av interesser for de som er så hekta på World of Warcraft at de må ha sin dose selv når de sitter på toget, bussen eller legekontoret, på vei inn for å få piller mot den stadig forverrede senebetennelsen i musearmen.

Egmont Serieforlaget AS World of Warcraft   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen