World of Warcraft kan bli «free-to-play»
Teknofil
(Bilde: Blizzard)

World of Warcraft kan bli «free-to-play»

Etter over ti år med fast månedsavgift.

Siden lanseringen i 2004 har Blizzards meget populære World of Warcraft vært den dominerende tittelen i MMORPG-sjangeren. Selv om spillet ved flere anledninger har opplevd en drastisk nedgang i antall spillere, har selskapet alltid klart å lokke både gamle og nye spillere tilbake til fantasiverdenen Azeroth.

I 2010 slo spillet rekord med over 12 millioner aktive spillere, før en nedgang begynte de påfølgende årene. Men hver eneste gang Blizzard lanserer en tilleggspakke, strømmer horder av spillere tilbake for å oppleve det nye innholdet.

Senest etter lanseringen av den siste tilleggspakken like før årsskiftet, Warlords of Draenor, økte spillermassen til over 10 millioner aktive spillere. Hver måned sørger disse for massive inntekter til Blizzard, men i fremtiden kan det kanskje bli frivillig å betale.

Massive rykter rundt «Veteran Edition»

Helt siden World of Warcraft ble lansert har spillere måtte betale en månedlig sum for å spille det. For et par år siden innførte Blizzard en prøveversjon som lar deg spille frem til nivå 20 uten å betale, men med en god del restriksjoner. Nå spekuleres det i om en lignende ordning for en langt større del av spillet.

Det var etter at endringsloggen for den kommende Patch 6.1-oppdateringen ble lekket, at spekulasjonene startet. Her skal det nemlig være henvisninger til noe som kalles for en «Veteran Edition», som ifølge ryktene vil være en gratisversjon av World of Warcraft.

Det spekuleres i at dette innebærer at man i fremtiden kan spille World of Warcraft helt gratis, uavhengig av nivå, men med en del restriksjoner. For å få fullt utbytte av spillet blir man trolig nødt til å betale for seg på samme måte som tidligere.

World of Warcraft følger en utdatert betalingsmodell

For mens nærmest alle konkurrerende MMORPG-er følger en «free-to-play»-modell, er det bare World of Warcraft som har klart å holde på spillerne sine igjennom alle disse årene med denne betalingsmodellen.

Store titler som Star Wars: The Old Republic måtte innse at markedet hadde forandret seg bare etter et knapt år, og ble følgelig gratis å spille – til stor glede for mange spillere. Kanskje er dette også fremtiden til Blizzards giganttittel, selv om mange spår at gratisversjonen vil være strippet for funksjoner og muligheter.

Gledelig gjensyn med SNES-hit fra Blizzard:
Spillklassikeren The Lost Vikings blir gratis »

(Kilde: Geek.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen