Word Lens oversetter for deg

Hvis du kan engelsk er dette iPhone-applikasjonen som kan gjøre Spania-ferien langt enklere. Word Lens oversetter det du ser på fra spansk til engelsk, direkte i kamerasøkeren til iPhone.

 

Ikke over nettet
En av de store fordelene med programmet Word Lens fra selskapet Quest Visual er at det ikke benytter nettet. Det hele foregår inni mobiltelefonen og det er derfor ikke kostnader knyttet til bruk av mobilnettet.

Det er heller ikke en tradisjonell oversettelse vi snakker om. Programmet bytter ut ordene fra originalteksten mens du ser på. Det eneste du trenger å gjøre er å peke kameraet på iPhonen din mot teksten så oversettes den umiddelbart.

Et alternativ for mange vil være Google Translate, men da er du avhengig av å være på nett med de kostnader det medfører. Det er også langt fra like intuitivt.

Her finner du Google Tanslate

Salgsplakater, menyer og skilt
Dette er ikke en applikasjon som egner seg til å oversette brev eller lange artikkler. Best resultat får du på resturantmenyer, skilt i butikker eller andre enkle informasjonsskilt. Så lenge du forstår engelsk går det hele mer eller mindre smertefritt. Vi testet det på en del enkle spanske setninger og det gikk mer eller mindre uten problemer. Den er ikke noe grammatisk vidunder, men det er helt uproblematisk å forstå hva som menes.

Det ligger demofunksjoner i den gratis  prøveversjonen som viser deg hvordan den kan vise ord og setninger baklengs og den demoversjon som tar bort alle ordene. Ikke særlig nyttig, men det viser hvordan det hele virker.

Ønsker du å kunne oversette, koster det penger. Spansk til engelsk koster 29 kroner og det samme for engelsk til spansk. 

Last ned Word Lens her

Her kan du se hvordan Word Lens fungerer i praksis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen