Word for blinde

DAISY

"Digital accessible information system" (DAISY) er XML-filer som kan "kringkastes" via høyttalere som en tale og brukes til å lage en slags digital blindeskrift.

Organisasjonen "DAISY consortium" ble stiftet i 1996 og har nå rundt 70 medlemmer. Målet med DAISY er å publisere dokumenter og bøker for blinde og svaksynte, og eventuelt andre som sliter med å lese på en vanlig måte.

Microsoft har i samarbeide med Sourceforge og DAISY consortium utviklet programvare som skal gjøre det mulig for blinde og svaksynte å opprette dokumenter som kan høres av blinde og andre som ønsker denne muligheten.

Programvaren som Microsoft lanserer nå er et tilleggsprogram for Word 2007, Word 2003 og Word XP. Det legges til en "Lagre som DAISY"-mulighet når et dokument skal lagres, og da skal dokumentet lagres på DAISY XML-formatet.

Les mer om programvaren på openxmlcommunity.org, daisy.org og pressemeldinger fra Microsoft og Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek.

Last ned

Programvaren Open XML to DAISY XML translator kan lastes ned fra sourceforge.net – velg "DAISYtranslator Word Add-Ins" og last ned filen "DAISYtranslator_word_07may2008.zip". Programmet skal automatisk integreres i Word når installasjonsfilen pakkes opp og kjøres, men du bør lukke Word-programmet før du installerer.

(Kilde: Winbeta)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen