Test

Wolves

Det hele åpner med et mektig musikalsk epos ikke ulikt Ennio Morricone. Musikken bygger seg opp, sakte men sikkert, til du sitter med en følelse av at eventyret snart tar av for alvor. Og det gjør det, men overhodet ikke slik du venter. Fra tørre ørkenstepper dras du nemlig videre til spøkelser i rennestenen og søte små legomenn.

"Wolves" virker ikke planlagt variert. Heller bærer debutalbumet til My Latest Novel preg av å være en lek.

Lekent

"Wolves" er en variert plate. Sånn sett er den slett ikke enestående, gjennomført varierte album dukker stadig opp. En forskjell er dog at "Wolves" ikke virker planlagt variert. Heller bærer debutalbumet til My Latest Novel preg av å være en lek. Taktene skifter noen ganger fortere enn du klarer å si "vrengt gorillatryne opp-ned", uten at det bærer preg av å ville vise frem teknisk eleganse og overlegenhet. Taktskiftene er på sin måte med på å skildre historiene som utgjør "Wolves".

En fiolin, gitarer, trommer og diverse andre obskure instrumenter sammen med tykk, skotsk aksent er oppskriften til de fem Glasgow-musikantene. Helt uten å følge noen musikalske trender gir de seg i kast med musikkmekkingen. Resultatet blir friskt og lekent, om du gir albumet tid til vise sin tyngde. Et stikkord svømmer etter noe lytting opp til underbevissthetens overflate; sårbarhet. Musikken, vokal og historiene er i sin enkle eleganse så sårbare, de klarer ikke å blomstre uten din fulle og nærmest kjærlige oppmerksomhet. Sårbarheten til tross er "Wolves" et positivt album som strutter av smittsomt godt humør. To gode eksempler er sangene "Pretty in a Panic" og "Sister Sneaker, Sister Soul".

Dype historiefortellere

Albumet drives forover av mye fortelling. Historier fra dagliglivet har fått råde fritt i "Wolves". Alle historiene har sitt å komme med, om en faktisk setter seg ned og lytter nøye til dem. Musikken er ikke så overveldende fantastisk at det blir mer enn helt dugelig fyll i bakhodet for uoppmerksomme lyttere. "Wolves" trenger oppmerksomhet og nysgjerrighet for å kunne utfolde seg skikkelig i hjernebarken.

Om en skal trekke ned på noe kan nettopp platas tidvis kunstneriske tyngde bli litt overdrevet. Det virker noen ganger som om alle historiene er tatt med for historiefortellingens skyld, uten at det finnes en klar baktanke.

Konklusjon

My Latest Novel leverer med "Wolves" en plate du neppe kommer til å høre på hver bidige dag. Den er for tung til det. Heller har skottene laget et album som føyer seg inn i rekken av små musikalske perler du drar frem av skattekisten en sjelden gang i blant.

My Latest Novel Wolves   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen