Wolframalpha lanseres i neste uke

En ny søketjeneste, Wolframalpha, skal etter planen lanseres i neste uke. Vi har tidligere fortalt om denne tjenesten som ikke skal være en søketjeneste i tradisjonell forstand, men at brukerne skal kunne stille spørsmål på et naturlig språk og Wolframalpha skal altså kunne gi et svar.

Den nye søketjenesten anses ikke å være noen konkurrent til Google fordi den brukes på en helt annen måte. Wolframalpha baserer søkene på en kunnskapsdatabase og kunstig intelligens (AI). Søkemotoren skal kunne finne et relevant område i databasen og kalkulere et svar.

Kunnskapsdatabasen som Wolframalpha baserer sine søkeresultater på skal være delvis egenutviklet men bruker oppslagsverk som Wikipedia, US Census pluss flere andre kilder.

Det er matematikeren Stephen Wolfram som står bak tjenesten, og det vil trolig være akademikere som vil ha størst nytte av tjenesten, i hvert fall i første omgang.

Wolframalpha vil trolig blir en gratis reklamebasert tjeneste, men skal også tilbys i en premium-versjon med flere funksjoner.

(Kilde: TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen