Test

Wolfhound

Det er selvfølgelig ingen garanti, det har det kommet flere eksempler på gjennom historien. Selv filmer med store økonomiske muskler har blitt flopper. Det kan selvfølgelig diskuteres hva som gjør en film til en flopp og så videre, men det er en annen diskusjon. Dette eventyret fungerer heldigvis godt som en fantasyfilm, og er en god representant for russisk film.

Ringenes Herre på russisk?

Prinsesse Helen og Wolfhound har problemer.
Prinsesse Helen og Wolfhound har problemer.

Filmen er regissert av russiske Nikolay Lebedev. Den er, som mange andre basert, på en bok, nærmere bestemt "Wolfhound" av Maria Semyonova. Det er forholdsvis ferske filmskuespillere som bekler de sentrale rollene, Aleksandr Bukharov spiller Wolfhound mens Oksana Akinshina spiller Prinsesse Helen. De er nok ukjente for oss, men etter ett kjapt søk på internett finner man fort ut at Oksana Akinshina faktisk spilte Irena Neski i "Bourne Supremacy". Det er hun som blir overrasket av Jason Bourne i sin egen leilighet og får vite at foreldrene hennes er ble myrdet, for de som husker det. Men tilbake til denne filmen. Man kan si at dette er russernes versjon av "Ringene Herre", vi finner igjen noen av de samme elementene, men historien er heldigvis ikke lik. (Og da menes ikke at "Ringenes Herre"-storyen var crap).

Wolfhound har som liten gutt sett hele klanen sin bli utslettet, og det setter selvfølgelig varige spor. Flere år senere, etter å ha fått ett stygt arr i ansiktet, unnslippet slaveri, lært seg det beste av sverdkunnskaper og fått seg en venn i form av noe som ligner en flaggermus, er det kun hevn som er i tankene hans. Men samtidig er landet i en stor fare, mørke krefter vil vekke opp igjen en ond gudinne. For å gjøre det trenger de en gammel historisk tavle og blodet fra Prinsesse Helen. Tilfeldigheter gjør det slik at vår kjære venn Wolfhound blir prinsessens livvakt. Det viser seg at prinsessen har blitt giftet bort for å skape fred mellom to kongeriker, så de to må begi seg ut på en lang reise.

Fantasyfilm på russisk er stort sett ganske vellykket.
Fantasyfilm på russisk er stort sett ganske vellykket.


Småfeil ødelegger

Når man lager fantasy så må det jo være med en helt, en ond skurk (med maske og litt overnaturlige evner selvfølgelig), magi og trollmenn (selv om de ikke heter det i filmen). Alt det er selvfølgelig med her, i tillegg har helten som vanlig hjelpere i form av mennesker og guder. Man legger merke til at filmfolkene ikke har de samme midlene tilgjengelig som deres kolleger i Hollywood har når det kommer til spesialeffekter, men bortsett fra noen småfeil fungerer det hele overraskende greit. Noe filmskaperne har klart bra er fremstillingen av Wolfhounds flaggermuskompanjong. Når det kommer til kostymene, så er de absolutt godt gjennomført.

Slik ser det ut etter at Wolfhound har svingt litt med sverdet.
Slik ser det ut etter at Wolfhound har svingt litt med sverdet.

Historien er vel det denne filmen lener seg på i bunn å grunn, selv om den kanskje ikke er av de aller beste klarer den dog å fange interesse. Problemet er at den er litt for lang, eller at den ikke klarer å gjøre det "Ringenes Herre" klarte, og få seernes fulle fokus gjennom hele filmen. Og "Ringenes Herre" er i tillegg lengre, "Wolfhound" varer bare såvidt i overkant av to timer. Dessverre har folkene bak ""Wolfhound" ikke helt klart å begrense sin bruke av trolldom og magisk pulver. Greit nok at dette er fantasy, men det finnes grenser for hvor ofte helten kan gjenoppstå fra de døde.

Ekstramaterialet på denne filmen er faktisk ganske bra, du kommer deg bak scenen og får se hvordan alle de forskjellige stedene ble skapt. Du forstår rimelig raskt at filmskaperne har lagt ned mye hardt arbeid i filmen. I tillegg kan du få vite hvordan de forkjellige kostymene ble skapt. Den morsomste delen er når du får hvordan vite hvordan den flaggermus-lignende følgensvennen ble skapt. Til slutt er også filmtraileren med. Mange DVD-utgivelser gjør det, men undertegnede forstår egentlig ikke poenget, hvorfor se traileren når man allerede har sett filmen?

Konklusjon

Dette er en gjennomført god film, med en god og underholdende historie. Men den blir dessverre for lang og klarer ikke å fange interessen gjennom hele filmen. Samtidig er det noen småpirk i historien og produksjonsarbeidet som trekker ned. Men er du kanskje litt lei av å se Hollywood-produksjoner og vil se litt annet filmverden (som anbefales) kan du trygt se denne. God eventyrfilm, men om du husker den lenge kan diskuteres.

Wolfhound - The Rise of the Warrior   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen