WLAN skadelig for barn?

Bilde: iStock
Illustrajonsbilde: iStock

En britisk forsker hevder at barn kan ta skade av stålingen de utsettes for når de bruker en bærbar PC tilknyttet trådløst nettverk. Normalt sett er ikke strålingen fra WLAN-antennen så farlig, men når du sitter med PC-en i fanget får du antennen omlag 2 cm unna deg. Dette gjør at strålingen du utsettes for tilsvarer strålingen fra en mobiltelefon.

- På en stasjonær PC vil antennen vanligvis være inne kabinettet. Derfor vil den være omlag 20 cm unna foten din og strålingen vil da tilsvare ca. 1 prosent av strålingen fra en mobiltelefon, sier Professor Lawrie Challis til The Telegraph. Challis er sjef for et britisk forskningsprosjekt som forsker på skadene ved bruk av mobiltelefon.

Han sier videre at barn er mer sensitive for slik stråling enn voksne og at hvis det er et problem med stråling fra mobiltelefoner, så gjør dette faren større for barn. Om resultatene av studien er korrekte, er dette oppsiktsvekkende med tanke på at stadig flere skoler installerer trådløse nettverk og går over til bruk av bærbare PC-er med trådløst nettverk i undervisningen.

(Kilde: Telegraph.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen