WLAN på mobilen

Bilde av telefonen

Det japanske firmaet Net-2Com driver hovedsaklig med nettverks-relaterte produkter. De har nå i samarbeid med Fujitsu utviklet det som kan bli verdens første telefon med muligheter for å koble opp mot trådløste nettverk.

Mobiltelefonen bruker et standard operativsystem bygget for PDA, Windows CE. Telefonen har derfor mange av funksjonene til en vanlig PDA, noe som gjør den attraktiv for blant annet forretningsmenn. Enheten er blant annet utstyrt med programvare for trådløse nettverk der du kan velge fritt mellom trådløse nettverk som befinner seg i nærheten.

Muligheten for trådløst nettverk på telefonen gjør den i stand til å utveksle data med PDAer og PCer i høy hastighet, hele 11 Mbps. Du kan dermed også få Internett på mobiltelefonen med samme hastighet.

Etter at bærbare PCer ble populært ble det vanlig å bygge ut trådløse nettverk på blant annet kaféer, resturanter, bensinstasjoner, skoler, busser og hjemme. Dette er for å gi deg muligheten til å jobbe mens du tar deg et måltid på MC Donalds eller tar deg et stopp på en bensinstasjon for å sende noen viktige e-post.

Med en mobiltelefon med trådløst nettverk kan den gjøre mye av den samme nytten som med en bærbar PC så lenge du befinner deg i et område med trådløst nettverk. I tillegg er størrelsen her en stor fordel, da du har trådløst nettverk innebygget i mobiltelefonen.

Strømforbruket på denne telefonen er en real ulempe. På en slik telefon med trådløst nettverk er strømforbruket enormt stort, og batteriteknologien må nok utbedres for å få batteriets dimensjoner mindre. Teknologien i seg selv er også stor og klumpete.

Skjermen på telefonen er en 2,2 tommer stor fargeskjerm. Prosessoren er en Intel PXA273. Dette forteller oss at klokkefrekvensen er satt til 312 MHz eller 416 MHz. Dette er en soleklar rekord for en mobiltelefon, og vi har tidligere ikke sett mer enn 133 MHz på selv de beste telefonene.

Telefonen er kun en prototype, men Fujitsu og Net-2Com planlegger kommersialisering i høst. Modellen vil i sommer blant annet utstilles på China Elecomm 2004 og Fujitsu Solution Forum, et telekommunikasjonsshow der sistnevnte foregår i Tokyo.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen