WLAN-harddisk fra ASUS

ASUS har funnet enda en produktkategori å sette WLAN inn i: Fra før av har de gjort det med PDA-ene sine, hovedkortene har fått WiFi@Home, og nå kommer det også et harddiskkabinett med WLAN. Disken, eller rettere sagt harddiskkabinettet, vil koste rundt 1500 kroner og kommer ikke bare med WLAN-adapter: Den har også to stykk "vanlige" 10/100 ethernet-kontakter for sikkerhets skyld. Men det er det trådløse nettverket som nok er mest interessant for de fleste.

WL-HDD kan overføre data over WLAN på 54 mbps takket være 801.11g-protokollen, men kan også støtte 802.11b på 11 mbps. Disken på innsiden må være en 2,5-tommers "notebook"-harddisk, og kabinettet støtter opp til ATA-100 for disse.

Selve kontrollen av disken foregår via HTTP gjennom et web-grensesnitt, og det skal være mulig å sette forskjellige tilgangsnivåer og passord på dataene på den.

Det er uklart om den også kan fungere som et aksesspunkt eller en WLAN-bro, som vel hadde være naturlig for et slikt produkt - men vi tviler på det.

Ellers sies det ingenting om stømforsyning eller om disken eventuelt har batterier - så det kan godt tenkes at flisespikkerne i blant oss vil få litt problemer med å kalle den "trådløs".

ASUS WL-HDD ventes på markedet en gang mai. Selve harddisken må du skaffe selv.

(Kilde: The Register, ASUS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen