(Bilde: Wi See / YouTube)

WiSee lar deg styre hjemmet som Kinect

«Vanlig» trådløst nettverk skal oppdage alle dine bevegelser.

Gestkontroll ser ut til å bli mer og mer vanlig, og produkter som Kinect og Leap Motion vil gjøre det enklere å styre spill og brukergrensesnitt i TV-er uten håndkontroller og fjernkontroller.

Dingser som Kinect og Leap Motion har imidlertid et problem – nettopp at de er fysiske dingser og at du må være på et spesifikt sted for å få dem til å fungere. Dette vil forskerne ved University of Washington gjøre noe med, og de har derfor kokt sammen et system de kaller WiSee.

Trådløst nettverk

WiSee benytter seg nemlig av det trådløse nettverket i hjemmet ditt for å kjenne igjen bevegelser. Systemet lytter til små frekvensendringer i lufta når du beveger på deg, noe som blir påvirket av WiFi-signalet som spretter av kroppen din.

Eksisterende rutere skal i teorien kunne modifiseres til å sende ut de spesielle signalene. Smarttelefoner, datamaskiner og andre duppeditter kan også virke med opplegget.

WiSee er foreløpig ikke like nøyaktig som sine rivaler, men forskerne har funnet ut at systemet klarer å skille mellom ni ulike bevegelser. Med litt videre utvikling, kan systemet bli et fullverdig alternativ på gestfronten.

Leap Motion kan altså få konkurranse:
Leap får Kinect til å se amatørmessig ut »

(Kilder: WiSee via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen