Wintel øker oppmerksomheten mot Itanium

Selv om talsmenn for Intel sier at de er meget positivt innstilt til salget av Itanium 2, spekuleres det i hvorvidt prosessoren fortsatt er et stort pengesluk for Intel. Salget av prosessoren kan langt i fra sammenlignes med kvantumet på eksempelvis Intel Xeon og AMD Opteron, men til gjengjeld er prisen pr. system mye høyere. Selv om AMD synes å ha god suksess med sin hybrid-strategi og tilbyr en arkitektur som kan prosessere både 32- og 64-bits, meldes det fra Intel at de ønsker å kjøre rene løp.

Rykter sier imidlertid at det finnes "rester" av 64-bits planer i den kommende Prescott-prosessoren. Du kan lese mer om dette her: Prescott64 aktuelt lenger frem i tid?

For en tid siden annonserte Intel en "low-end" versjon av Itanium 2. Denne hadde riktignok noe lavere klokkefrekvens enn de andre prosessorene i samme serie, men fokuset var rettet spesielt mot utviklere som først og fremst trengte selve arkitekturen å lage programmene på.

Denne uken annonserte Microsoft og Intel i samarbeid en tidlig versjon av .NET Framework for Itanium 2. Dette produktet kommer dermed i tillegg til Windows Server 2003, Windows XP 64-bit Edition, Visual Studio .NET 2003 og diverse kompilator verktøy fra både Intel og Microsoft.

Poenget med .NET Framework for Itanium 2 er selvsagt å øke attraktiviteten til denne plattformen for utviklere. Det er imidlertid fortsatt noe høy inngangspris på Itanium-plattformen, enn det eksempelvis er på AMD64.

Talsmenn for Intel nektet å kommentere ovenfor Internetnews hvor mange Itanium-systemer som hadde blitt solgt i år.

 

(Kilder: Internetnews, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen