WinPE

XP

Ifølge Windows Magazine, skal Microsoft snart være klar med en ny utgave av "Windows Preinstallation Environment" (WinPE)-verktøyet som gir mulighet å skreddersy Windows-installasjon. Microsoft skal nå lage en WinPE-utgave av Windows Longhorn.

Fordelen med WinPE-utgaven av Longhorn er at systemet blir modulert, noe som blant annet innebærer at Windows ikke lenger har filbasert installasjon. WinPE har et bilde (image)-basert installasjon, noe som betyr blant annet at installasjon blir enklere og skal kun ta 15 minutter. Grunnen til dette er at installasjonen innebærer ikke lenger kopiering av filer, restart og oppdateringer.

Modulering betyr at et bildet (images) konfigureres på forhånd for spesifikk maskinvare, noe som innebærer at systemet slipper å søke etter maskinvare under installasjonen. Moduleringen skal også bety større brukervennlighet og reduserte kostnader.

Installasjonsbildene er dynamiske, slik at de kan endres fortløpende. Drivere, service pakker, fikser og så videre kan legges til bildene, slik at det er alltid oppdatert.

Den nye WinPE-utgaven skal være en slags mellomsstasjon før de lanserer Longhorn. Etterfølger til Windows XP og forgjenger til Windows Longhorn.

Systemet skal støtte både 32-bit og 64-bit applikasjoner. Det skal også jobbe sammen med blant annet "Remote Installation Services" (RIS) og "Server Intelligent Storage" (SIS).

Windows Longhorn skal ha ganske mange avanserte funksjoner innebygde, som blant annet spesifikke verktøy for Tablet PC og Windows Media Center. WinPE-utgaven dermot, skal ikke ha alle disse funksjonene. Bruker/administrator skal kunne velge hvillke funksjoner som er inkludert i bildefilen.

Microsoft skal etter planen lansere den nye WinPE-utgaven i oktober 2003.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen