WinFS Beta 1 er klar

Det har vært mye usikkerhet rundt eventuell lansering av et nytt filsystem fra Microsoft, men nå har de altså sluppet den første betaversjonen av WinFS. Den er nå tilgjengelig for abonnenter til Microsoft Developer Network. Det var opprinnelig planen å lansere WinFS med neste Windows-versjon, men dette ble senere droppet fra Windows Vista Beta 1.

WinFS er egentlig et lagringssystem hvor all informasjon er lagret på én plass i en database basert på SQL Server 2005. Dette skal gjøre det lettere å finne frem informasjon, både lokalt på PCen og i et nettverk. Tanken bak systemet er at det hierarkiske filsystem som vi kjenner i dag fra NTFS skal bli mindre viktig. Når vi søker for eksempel etter en fil skal det ikke spille noen rolle hvor filen befinner seg. WinFS skal riktignok ikke erstatte filsystemet NTFS, men skal komme på toppen av det.

Betaversjonen som slippes nå er rettet mot utviklere som skal prøve ut systemet. Det er foreløpig uklart når den endelige versjonen av WinFS slippes, men Micosoft planlegger lansering av flere betaversjoner før dette skjer. En ny betaversjon for publikum (Community Technology Preview) vil nok ikke slippes før neste år.

WinFS Beta 1 skal kun virke med Windows XP, men foreløpig ikke med Windows Vista Beta 1. WinFS vil trolig slippes som et tillegg til Windows på samme måte som .Net Framework, og i enkelte PCer kan WinFS være forhåndsinstallert.

Kilde: CNET news.com, betanews.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen