Wines spillgalleri - del 2

Lyst å gjette hvilket spill som skal testes i dag?

En åpenbar ulempe ved Linux er at de fleste spill er laget for Windows og dermed fungerer dårlig på Linux-plattformen. Ved hjelp av et kompatibilitetslag - Wine - er det likevel fullt mulig å kjøre en del spill i Linux. Dog på bekostning av ytelse og at du av og til må tukle litt for å få spill til å fungere.

Det finnes også alternativer til Wine - blant annet Cedega, som har et stort fokus på spill - men Wine er det eneste kompatibilitetslaget som er gratis og tilgjengelig i de fleste Linux-distribusjoner. Det er nettopp derfor vi legger fokus på Wine i denne artikkelserien.

I artikkelseriens første del testet vi tre spill, nemlig Civilization IV: Warlords, Fahrenheit og Guild Wars: Nightfall. Vi er også klar med tre spill denne måneden, samt en aldri så liten overraskelse mot slutten.

Noen vil kanskje reagere på at denne artikkelen kommer tidlig, da første del ble lansert mot slutten av forrige måned. Forklaringen er enkel, nemlig at forrige artikkel var kraftig forsinket. Fra nå av er målet å slippe en ny del av denne artikkelserien rundt midten av hver måned.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen