Wine er ferdig

Wine er et kompatibilitetslag som lar deg kjøre Windows-programmer og -spill i Linux, Mac, Solaris, FreeBSD osv. og nå, etter femten år i utvikling, er endelig Wine 1.0 klar for nedlasting.

En liste over programmer og spill som støttes av Wine finner du her. For informasjon om hvordan du kan laste ned den nyeste utgaven av Wine gratis for din distribusjon, kan du ta en titt her.

Crossover 7.0 for Mac og Linux

For å feire utgivelsen av Wine 1.0 har Codeweavers – som sponser Wine prosjektet – nå gitt ut Crossover 7.0 for Mac og Linux. Crossover er en kommersiell utgave av Wine, dvs. at du betaler penger for det, men til gjengjeld får du bedre støtte for enkelte programmer, pluss at pengene går til å støtte Wine-prosjektet.

Denne gang finnes det også en Standard og Profesjonell utgave av Crossover 7.0 for Mac, dette har tidligere bare vært tilgjengelig for Linux-utgaven. Forskjellen er at den profesjonelle utgaven har flere funksjoner som f.eks. støtte for flere brukere, 12 måneders kundestøtte (istedenfor 6 måneder i Standard utgaven) og at Crossover Games (en utgave av Crossover med fokus på spill) medfølger.

I skrivende stund må du betale USD 39,95 for en Standard utgave av Crossover 7, mens den profesjonelle utgaven koster USD 69,95. Brukere som har kjøpt en tidligere utgave av Crossover Mac, blir automatisk oppgradert til en profesjonell lisens.

Crossover 7.0 er basert på Wine 1.0 og har fått (bedre) støtte for bla. Microsoft Office 2007, Outlook 2003 og Internet Explorer 6. Linuxbrukere kan også glede seg over at det meste av programvare fra Adobe, inklusiv Photoshop CS og CS2, skal være støttet.

(Kilde Codeweavers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen