Test

Windowsmobil med testosteron

Testresultater

Qtek 8500

Positive ting Liten, lett og lekker. Har Edge og megapikselkamera. Utvendige knapper for musikkbetjening.
Negative ting Kort taletid mellom ladinger. Ikke 3G eller WiFi. Høy prisklasse.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Qtek 8500

Positive ting Liten, lett og lekker. Har Edge og megapikselkamera. Utvendige knapper for musikkbetjening.
Negative ting Kort taletid mellom ladinger. Ikke 3G eller WiFi. Høy prisklasse.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Designmessig er Qtek 8500 en lekkerbisken. Syltynn, og med et utvendig rundt display, fremstår den som det mest maskuline innslaget i den såkalte Razr-klassen. Og når du åpner mobiltelefonen ser du at det er flere enn Motorola som kan lage tastatur til foldemobiler. Ikke bare er det elegant, men de flate, store tastene frest ut i en tynn metallplate fungerer også meget bra.

Nesten komplett
Som Windowsmobiler flest er dette en tilnærmet komplett mobiltelefon. Her er det meste du måtte kunne få bruk for av programvare, i form av enklere versjoner av de du kjenner fra MS Office på den vanlige PC-en. Det mest elegante er like vel muligheten for å være oppdatert på PC og mobiltelefon samtidig via synkronisering i mobilnettet.

Å skrive tekstmeldinger på denne mobiltelefonen er like enkelt som på en hvilken som helst annen mobilteltefon, i alle fall om du bruker ordboka i telefonen. Uten denne slet vi med å få telefonen til å skrive æøå. Nå skal det legges til at vi testet en foreløpig modell, og at dette trolig vil være rettet opp til 8500 er i butikk.

8500 har ellers både MSN Messenger, MMS og fullverdig e-post, for den som måtte ha andre meldingsbehov.

Det finnes Windows-mobiler med høyere spesifikasjoner enn 8500. Den har blant annet ikke WLAN, slik en del andre Windows-mobiler har. Ikke har den 3G heller, og kameraet støtter ”bare” 1,3 megapiksler.

God skjerm
Den innvendige skjermen måler 2,2 tommer, og har en oppløsning på 240x320 punkter. Det gir samme oppløsning som på de aller fleste PDA-er, konsentrert om et mindre område. Resultatet er plass til mye informasjon, samtidig som skjermbildet ser meget skarpt og fargesterkt ut.

Fargesterkt er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Skjermen klarer 65.000 farger, og ligger dermed litt etter de aller råeste på markedet i dag, som viser 262.000 nyanser. Du skal riktig nok være usedvanlig skarpsynt for å se forskjellen – med 320x240 punkter kan ingen mobil vise mer enn 76.800 farger samtidig.

Telefonen har USB-port, men støtter bare USB 1.1. Det betyr at overføring av filer mellom en datamaskin og denne mobiltelefonen vil ta tid. Hvor lang tid avhenger selvsagt av filstørrelsen, men skal du legge inn musikk på telefonen minnekort kan det være lurt å gjøre dette direkte til minnekortet i en kortleser med USB 2.0.

Rask prosessor
Qtek 8500 har en TI-prosessor på 200 MHz. Den jobber på en noe annen måte enn Intels prosessor, og oppleves i praksis som omtrent like rask som Intels mobilprosessor på 400 MHz klokkefrekvens.

Operativsystemet i 8500 er Windows Mobile 5.0. Det betyr at den er kvitt barnesykdommene Windows har harr med minne som forsvinner når telefonen ligger uten strøm. Det er bra, for batterikapasitet er en av de største svakhetene ved denne typen mobiltelefoner. De store skjermene trekker mye strøm, men vi opplever like vel ikke 8500 som noen versting i klassen.

Edge
Vi gleder oss over at telefonen har EDGE, og med Microsofts egen nettleser surfer vi nokså smertefritt på vanlige internettsider.

Brukervennligheten er god, og på utsiden av mobiltelefonen sitter egne musikk-knapper. Disse gir deg kontroll over mediespilleren, som igjen er kompatibel med mediespilleren på Windows PC. Det betyr at du kan bruke mobiltelefonen som Portable Media Player, og på direkten synkronisere TV-opptak, musikk og annet medieinnhold du måtte ha på PC-en. Har du en PC med TV-kort kan du programmere PC-en til å ta opp favorittprogrammene dine, for så automatisk å legge dem over på mobiltelefonens minnekort mens du ligger og sover.

Med en liten tilleggsapplikasjon på mobiltelefonen kan du til og med lese programoversikten på mobiltelefonen, for så å velge hvilke programmer datamaskinen hjemme skal ta opp. Kjekt om du er forsinket og må starte opptaket av favorittprogrammet før du kommer hjem.

Stilig
Alt i alt er Qtek 8500 en mobiltelefon som trekker til seg en del oppmerksomhet. Den ser stilig ut, og er med sine mange funksjoner et ideelt verktøy for den som trenger hjelpemidler for å holde orden på avtaler. Grafikkytelsene vi målte viser at den er på høyden også som spillmobil.

Vi gleder oss allerede til å se den i butikk, noe som trolig vil skje før 17. mai. Så får vi prøve å overse den nokså heftige prislappen. Qtek 8500 vil nok koste godt over 4.000 kroner uten abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen