TEST: Windowsmobil med 3G
Test

Windowsmobil med 3G

Testresultater

HTC MTeoR

Positive ting Telefonen har deksler i metall. God byggekvalitet. 3G og Edge. Meget bra operativsystem.
Negative ting Høy vekt og lav batterikapasitet. Mangler WiFi og FM-radio. Ikke frontkamera til videosamtale.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

HTC MTeoR

Positive ting Telefonen har deksler i metall. God byggekvalitet. 3G og Edge. Meget bra operativsystem.
Negative ting Høy vekt og lav batterikapasitet. Mangler WiFi og FM-radio. Ikke frontkamera til videosamtale.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Du kjenner det når du holder den i hånden, og du ser det når du kikker ned på den skarpe og store fargeskjermen. Dette er ikke noen simpel plastmobil for 1-kronestilbudene. 

Frontkamera borte
Mteor er en slank mobiltelefon i bartype. Tastene er tradisjonelle, og i midten under skjermen sitter en liten joystick. Kameraet er plassert øverst i hjørnet på baksiden. Da vi testet prototypen fantes det også et kamera i fronten, men dette er borte nå. Synd. Her er det ikke mulig å gjøre mobilsamtaler ansikt til ansikt.

Som den første mobilen med både 3G, Edge og WindowsMobile 5.0 er telefonen godt egnet for surfing på Internett. Du kan selvsagt også bruke den som mediespiller (har Windows Media Player) og se filmklipp eller lytte til musikk. Men telefonen har ikke FM-radio.

Telefonen har 1,3 megapiksler kamera. Bildekvaliteten er som du kan foorvente med denne oppløsningen. De beste bildene dine kan du kanskje skrive ut i postkortstørrelse – ellers egner kameraet seg best til meldingsbilder. Her er ikke noe fotolys, men kameraet tar ganske brukbare bilder i innelys. I dårlig lys blir bildene mørke med mye støy.

Snarveier
Snarveitastene på Mteor gir rask tilgang til de mest brukte funksjonene. Her finnes en egen knapp som tar deg til e-post, en annen til Internett og en tredje til telefonens forside. Skjermbildet gir i hvilemodus nyttig informasjon om meldinger, avtaler og anrop, i tillegg til at du finner ikoner som fungerer som snarveier til programmene du bruker mest.

På høyre side av telefonen er det snarveitaster til kamera og taleopptak, mens det på venstre side sitter et lite navigasjonshjul. Egentlig er det ikke noe hjul, for du kan ikke rulle på det. Men du kan skyve det opp eller ned, eller trykke det inn for å foreta valg.

I kombinasjon med joysticken gir dette enkel navigering.

HTC Mteor er en telefon det føles godt å holde i hånden. Den kan oppleves som litt tung, noe som sammen med metalldekslene gir et solid inntrykk. Her er ingen slark eller knirk. 

Bedre menyer
Menyene i telefonen reagerer raskt. De er også mer oversiktelige med flere ikoner og færre underkategorier enn før. Det gjør det lettere å bruke mobiltelefonen. Tastene er i sort plast med god friksjon. Bakgrunnsbelysningen i tastene er blå og gjør tastene godt synlige i mørke.

De sorte feltene mellom tastene får tastaturet til å se litt uferdig ut.

Business and pleasure
HTC Mteor er en mobiltelefon som nok først og fremst sikter mot bedriftskunder. Det er litt synd, for det er slett ikke abre businessfolk som liker å få e-post rett i lomma. Dessuten har Mteor MSN, slik at du kan chatte med venner som sitter på PC eller på tilsvarende mobiltelefoner. Det betyr at ungdom som tekster mye raskt kunne tjent inn den stive prisen telefonen har bare ved å bruke MSN i stedet for SMS. De to tjenestene er imidlertid ikke helt sammenlignbare. 

Mteor har også spill, MP3 og en rekke andre funksjoner som ikke nødvendig vis er så business-pregede. 

Ikke IP-telefon
Mteor har ikke WiFi, og kan derfor ikke brukes til IP-telefoni, slik en del tidligere modeller fra HTC har kunnet. 3G er bra, men kan ikke erstatte WiFi på alle områder.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen