Windows XP uten Media Player

Microsoft har nå tapt en rettsak mot EU, og må derfor lage en versjon av Windows uten Media Player-funksjonalitet. Selskapet vil levere både Home- og Professional-versjoner av Reduced Media Edition. Og Microsoft vil være helt klar på hva kundene får om de kjøper denne versjonen; Vi er så beskrivende som vi kan i navngivingen av denne versjonen, for å redusere forvirringen, uttalte Matt Pilla til CNet News.com.

Denne reduserte versjonen vil bare være tilgjengelig i de europeiske landene som er EU-medlemmer, og også land som er med i EØS, deriblant Norge. Og siden Windows Media Player blir fjernet i denne versjonen, vil det ikke være mulig å spille av CDer eller MP3er, eller å overføre musikk til portable avspillere uten ekstra programvare. Windows Movie Maker og Sound Recorder vil være de eneste mediemulighetene i denne reduserte versjonen.

Og prisen på denne versjonen kommer etter all sannsynlighet til å være den samme som for vanlige versjoner. Retten har nemlig sagt at de ikke får lov til å selge den dyrere enn vanligere versjoner, men satte ingen nedre grense på pris. Advokat for Microsoft, Brad Smith, sa etter rettsaken etter all sannsynlighet vil dommen følges ordrett.

Den nåværende versjonen av Windows XP vil fortsatt være i salg ved siden av den reduserte utgaven.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen