Windows XP SP2 forsinket

Windows XP

Det var tidligere ventet at Service Pack 2 for Windows XP skulle lanseres i oktober/november 2003. Microsoft har nylig oppdatert veikartet for Windows service pakker, og det tyder på at SP2 går mot en kraftig forsinkelse. På kartet står at SP2 for Windows XP skal lanseres i tredje kvartal neste år.

SP2 for Windows XP skulle i utgangspunktet for det meste innholde sikkerhetsfikser. Joe Wilcox fra Jupiter Research, tror forklaringen på forsinkelsen kan ligge i at Microsoft skal lansere SP2 helt uten om det vanlige. Det vil si, med mer omfattende endringer enn som er vanlig med slike oppdateringer. Mulige endringer kan gjelde den innebygde brannmuren, som vil trolig bli slått på i utgangspunktet ("by default"), og innebygd antivirus program. Slike endringer skal være mer aktuelle nå etter angrepene av MSBlaster-ormen.

Det er uklart hvordan forsinkelsen av SP2 for Windows XP vil påvirke lansering av Window Longhorn, som er planlagt i 2005. Endringen i veikartet kan tyde på at også Longhorn blir forsinket, og blir trolig ikke lansert før 2006.

Delta i debatten på Windows.no forum.

(Kilder: Betanews.com, Microsoft.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen