Windows XP SP1 mot slutten

Alternativ tekst mangler

Tirsdag 10. oktober vil ikke Microsoft lenger gi kundestøtte for Windows XP Service Pack 1 (SP1) eller Service Pack 1a (SP1a). Dette betyr i praksis at det slippes ikke flere sikkerhetsoppdateringer for disse produktene. Microsoft oppfordre Windows XP-brukere til å installere SP2 hvis ikke de har den fra før av.

Er du usikker på hvilken Windows-versjon du har kan du høyreklikke på ikonet Min datamaskin på skrivebordet og velge Egenskaper. Du finner også Min datamaskin-valget via Start-menyen i Windows.

Datoen 10. oktober er i henhold til Microsofts retningslinjer for kundestøttelevetid. Perioden for Windows XP SP1 skulle egentlig avsluttes 17. september, men Microsoft har bestemt seg for å utvide perioden til 10. oktober.

Du får i utgangspunktet tilgang til alle Windows-oppdateringer på nettsiden windowsupdate.microsoft.com, men du kan laste ned Service Pack 2 for Windows XP direkte. Den engelske versjonen av SP2 finner du på denne siden, og den norske på denne siden. Installasjonsfilen for SP2 er på 258 MB.

Les mer om Microsofts retningslinjer for kundestøttelevetid på support.microsoft.com.

(Kilder: MSBLOG, Microsoft Support)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen