Windows XP SP1-kundestøtte går mot slutten

I oktober i år kommer Microsoft til å fase ut teknisk kundestøtte og sikkerhetsoppdateringer for Windows XP SP1, noe som kan ramme en rekke bedrifter.

60 prosent av bedriftene fortsatt på SP1

Det er fast "policy" hos Microsoft å stoppe sikkerhetsoppdateringene og teknisk støtte på servicepakker 12 måneder etter at en oppfølger har kommet ut. I dette tilfellet kan det imidlertid skape store problemer å fase ut SP1.

Ifølge en undersøkelse gjort av Gartner Group er bare 36 prosent av europeiske bedrifter flyttet over på SP2. Dersom Microsoft faser ut støtte for SP1 fullstendig, kan dette føre til betydelige problemer - kanskje spesielt i forhold til manglende sikkerhetsoppdateringer.

SP2 ble tilgjengeligjort i september 2004 og man har dermed hatt 2 år på å oppgradere. Til forsvar for de bedriftene som fortsatt kjører på SP1 skal det sies at SP2 gjennomførte ganske store endringer, som kunne føre til at en rekke applikasjoner ikke lenger ville fungere uten litt ekstra konfigurasjon.

Det er stort sett bedrifter i SMB-segmentet som har tatt seg bryet å oppgradere, mens de større selskapene henger igjen.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen