Windows XP på Intel-Mac

Intel-Mac er populærbetegnelsen på en datamaskin fra Apple Computers som bruker en prosessor fra Intel. Det er i utgangspunktet ikke mulig å installere Windows XP på en Intel-Mac datamaskin, fordi Windows XP mangler EFI-støtte. Windows og Mac bruker to forskjellige oppstartsystemer. Dette har likevel visst seg å være mulig, men ikke uten omfattende manipulering.

Colin Nederkoorn inviterte til en konkurranse for å oppfordre deltakere til å finne på en løsning som førte til at Windows XP kunne installeres på en Intel-Mac, Mac Mini eller MacBook Pro datamaskin. Den første som klarte oppgaven vant en premie på rundt 14 000 dollar, en pengepremie som ble realisert etter en innsamling fra andre entusiaster.

For å få til Windows XP på Intel-Mac var det nødvendig å gjøre store endringer på installasjons-filene til Windows XP. Selv om installasjonen til slutt ble vellykket gjenstår flere utfordringer for at Windows XP skal kunne kjøre på Intel-Mac uten problemer. Blant annet mangler drivere i Windows som støtter maskinvare fra Apple.

Du finner mer informasjon på konkurransens hjemmeside onmac.net. Vær oppmerksom på at det kan til tider være ganske stor trafikk til denne nettsiden - det kan være vanskelig å komme inn.

Kilder: betanews.com, Cnet news.com, engadget.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen