Windows XP Media Center 2005 er klart

Microsoft har pakket mange nyheter inn i denne versjonen, blant annet støtte for HD-TV, TV med høyere oppløsning enn vanlig, og digital-TV. Det er innebygd støtte for CD- og DVD-brenning, et nytt design, sammen med muligheten til å se på film eller høre musikk fra enheter rundt i hele huset.

Du kan til og med ha figurer som danser på TV-skjermen din når du spiller musikk. Utvilsomt morsomt i begynnelsen, men vi ser ikke den store nytteverdien i akkurat denne funksjonen.

Det er også støtte for MSN Messenger i denne versjonen, noe som gjør at du kan sitte og prate med venner samtidig som du hører på musikk i stuen. Koblingen til MSN er sterk, siden Windows Media Player 10 lar deg kjøpe musikk fra MSN Music.

Du kan også kjøpe såkalte Extenders, som lar deg koble en datamaskin til flere TVer. På denne måten kan du se filmer i flere rom samtidig, utvilsomt en veldig kjekk funksjon.

Det aller viktigste med den nye versjonen er derimot prisen. Tidligere versjoner av Windows XP Media Center Edition (MCE) har kostet mer en Professional-utgaven av Windows XP, noe som utvilsomt vil gjøre det mer attraktivt. Dessverre får du som sluttbruker ikke kjøpt Windows XP MCE i butikken, operativsystemet vil bare komme forhåndsinstallert på PCer ment til mediebruk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen