Windows Vista tar drivere ut av kjernen

Ved å flytte drivere ut av kjernen, begrenser Microsoft tilgangen til blant annet systemets minne. Tidligere har drivere kjørt som en del av kjernen, i såkalt kjernemodus, hvor driveren har tilgang til minne eid av alle prosesser, og kan potensielt ødelegge for alle programmer i systemet. Ved å flytte drivere over i brukermodus, gjør man at et driverkrasj bare ødelegger for seg selv. Ifølge Microsoft står driverfeil for 89% av systemkrasj i Windows XP.

Bakdelen med å flytte driverne er ytelsesstraffen man får. For eksempel, i stedet for å gå direkte inn i minnet for å hente informasjonen den trenger, må driveren gå gjennom operativsystemets programmeringsgrensesnitt for å få tilgang. Nøyaktig hvor mye dette vil påvirke ytelsen er for øyeblikket ukjent.

En av driverne selskapet vil flytte ut av kjernen, er grafikkmotoren med navnet Windows Presentation Foundation, tidligere kjent som Avalon. En av fordelene er at dersom grafikkmotoren skulle krasje, vil ikke hele systemet låse seg, men programmer som allerede kjører vil fortsette å kjøre frem til grafikkmotoren kan bli startet på nytt.

Kilde: TechWorld

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen