Windows Vista på norsk

Windows Vista på norsk


Etter snart seks år med Windows XP står nå en stor andel av Norges pc-brukere ovenfor valget om de skal oppgradere til Microsofts nye operativsystem – Windows Vista – eller fortsette med gode, gamle XP.

Sjekk pc-en
De aller fleste av oss kommer på et eller annet tidspunkt til å bli nødt til å oppgradere – enten fordi du kjøper ny pc som etter hvert vil komme med Vista integrert, eller fordi jobben bestemmer seg for å skifte.

Men lønner det seg å skifte nå? Det første du bør gjøre er å sjekke om pc-en din tåler å kjøre operativsystemet. Det er nemlig en god del tyngre enn XP og krever mye av pc-en din. For å fullt ut utnytte de nye funksjonene bør du ha minimum 1 GB minne og 1 GHz prosessor.

Her kan du ta en enkel test og sjekke om du er Vista-kompatibel
.

Vi i Teknofil.no skriver for den jevne forbruker, og vi vil anbefale de fleste å vente litt.

Bedre sikkerhet
Grunnen er at Vista fortsatt er helt ny, og noen programmer og maskinvare er ikke helt kompatibel med operativsystemet. Dermed kan du oppleve noen små problemer i starten, og er du ikke en person som liker å fikle litt med pc-en din, kan det fort bli mange irritasjonsmomenter.

Setter du sikkerheten først, bør du tenke på å oppgradere snart. Vista er nemlig betydelig sikrere enn sin forgjenger, og blant annet kan du surfe på nettet i ”sandkassemodus” og ikke bekymre deg for virusinfeksjoner. Fordi du ikke trenger å være logget inn som administrator til enhver tid, betyr det at hvis du først får uhumskheter på maskinen så får disse gjort liten skade.

Full kontroll på barna

Blant de dyrere versjonene av Vista får du også med muligheten til å kryptere hele harddisken din, slik at ingen får tilgang til dataene dine om de stjeler pc-en din.

Bekymrer du deg for hva poden driver med på pc-en, kan Vista også være til hjelp. Det innebygde foreldrekontrollfilteret lar det ta kontroll over hva til og når barna skal bruke pc-en.

Du kan blant annet sette opp at surfing kun er tillatt mellom tre og seks på ettermiddagen, og sperre for nettsteder med pornografisk eller upassende innhold.

Her kan du lese oppskriften på hvordan du stiller inn kontrollfilteret.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen