Windows Vista og XP like rask

Windows Vista og XP like rask

Microsoft har fått testlaboratoriet Principled Technologies til å sammenlikne ytelsen til Windows Vista og Windows XP. Laboratoriet har også sjekket om det flotte grafiske Aero-grensesnittet bidrar til å sinke PC-en, forteller Digi.no.
Konklusjonen er ikke spesielt oppløftende for Microsoft.

Vista med eller uten Aero
Windows Vista kan nemlig enten kjøres med eller uten Aero-grensesnitt. Aero er tredimensjonalt,  gjennomsiktig og "bærre lækkert", men da bør PC-en minst ha 1 GB minne. For å kjøre Vista med enklere grensesnitt, trenger PC-en bare 512 MB, mener Microsoft.
Mange mener imidlertid at Vista bør ha minst 2 GB minne for å bruke Aero.

Testet kraftig Dell-PC
Principled Technologies testet Vista på fem forskjellige PC-er.
På en bærbar Dell XPS M170 med 1 GB minne og kraftig grafikkort målte de også forskjellen mellom Vista og XP, forteller Digi.no

Små forskjeller uansett
Den forholdsvis multimedia-kraftige Dell-PC-en oppviste svært liten forskjell i responstid enten den kjørte Windows Vista med Aero, Vista uten Aero, eller Windows XP!
Den største forskjellen oppsto hver gang PC-en ble startet på nytt: Vista var klart raskere enn XP til å starte programmer som var blitt brukt forrige gang PC-en var i bruk.

Hvorfor oppgradere?
Konklusjonen er at kraftige, "gamle" PC-er kan kjøre Vista med Aero uten særlig besvær. Men til tross for potent prosessor, kraftig grafikkort og mye minne, går ikke "hjulene" noe raskere rundt enn med XP.
Så hvorfor burde vi da oppgradere til Vista?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen