Windows Vista med nytt forsvar

Alternativ tekst mangler

Windows Vista Beta 2 som nylig ble sluppet for utvalgte betatestere har en ny sikkerhetsfunksjon som skal gjøre systemet i stand til å redusere omfanget av et gammelt sikkerhetsproblem.

Det dreier seg om farlige koder som misbruker såkalte "buffer overflow", og den nye funksjonen kalles "Address Space Layout Randomization" (ASLR). ASLR er forsåvidt ikke noe nytt - systemer som bygger på åpen kildekode bruker det allerede.

Et "buffer overflow"-problem oppstår når data blir forsøkt lagret utenfor en buffer (et mellomlager), noe som kan føre til at dataen overskriver nærmest liggende minneområde. Dette igjen kan føre til programkrasj eller at farlig kode får lov å kjøre.

Hver gang PC-en starter laster ASLR-funksjonen Windows-systemfiler til et tilfeldig minneområde, og dermed blir det vanskeligere for farlige koder å finne området og utnytte systemet, forteller Michael Howard sikkerhetsekspert hos Microsoft i sin blogg.

Videre forteller Howard at når ASLR brukes i kombinasjon med andre teknologier kan funksjonen være effektiv fordi den endre måten Windows Vista-systemet "ser ut" ved hver oppstart. Dette skal gjøre det vanskeligere for malware å gjøre skade.

Les mer om detaljene omkring ASLR i bloggen til Michael Howard.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen