Windows Vista i seks utgaver

Ifølge nettsiden microsoft-watch.com kommer Windows Vista til å lanseres i seks hovedutgaver. Microsofts brukerstøtteside for Windows Vista støtter denne antagelsen. Windows Tablet og Media Center Edition blir trolig ikke med i Windows Vista-familien.

Slik vil Windows Vista-familien trolig se ut:

  • Windows Starter 2007
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Business

Dessuten vil Microsoft trolig slippe to versjoner som skal tilfredsstille et krav fra europakommisjonen, nemlig Windows Vista Home Basic N og Windows Vista Business N. Dette er spesialversjoner av Windows Vista uten Windows Media player. Poenget er at brukerne skal selv kunne velge hvilket multimediaprogram de eventuelt installerer og bruker.

Det er på nåværende tidspunkt usikkert om Windows Starter 2007 kan sammenlignes med dagens Windows XP Starter Edition som er en rimelig og redusert versjon av Windows XP som er blitt lansert i en rekke utviklingsland. Denne spesielle versjonen har en rekke begrensinger som blant annet at den bare kan kjøre tre programmer samtidig, og at brukeren bare kan åpne tre vinduer fra samme program samtidig. Denne Windows-versjonen skal blant annet være et forsøk fra Microsofts side til at de som ellers piratkopierer Windows vil kjøpe denne Windows-versjonen fordi den er rimeligere.

Kilde: microsoft-watch.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen