Windows Vista i oktober


Windows Vista November Internal Developer Workstation. Klikk på bildet!

BusinessWeek har fått tak i en bloggpost fra en av Microsofts interne bloggere, som avslører når selskapet forventer at koden for Windows Vista skal være ferdig. Datoen de har satt er 31. august, og angir når utviklingen av operativsystemet skal være ferdig. Det betyr at Windows Vista sannsynligvis vil bli tilgjengelig for forbrukere i løpet av oktober 2006, ganske nøyaktig 5 år etter Windows XP, det lengste gapet mellom to operativsystemer fra Microsoft. Tidligere har selskapet bare sagt at de planlegger lansering i andre halvdel av 2006.

Chris Jones, som er en av Microsofts ledere i Windows-avdelingen, skriver i sin interne blogg at han ikke vil ta imot noen bonus dersom de ikke klarer å gjøre ferdig Windows Vista innen 31. august. Selskapet vil i så fall få det nye operativsystemet ut før julehandelen, og vil derfor få solgt mange kopier i den perioden.

Grunnen til at selskapet bruker 2 måneder på å få operativsystemet ut i butikken, er produksjon av DVD-plater, pakker og manualer. Blant nyhetene i Windows Vista vil man finne et nytt brukergrensesnitt (Aero), integrert søk, et PDF-lignende format kalt XPS (tidligere Metro), støtte for virtuelle mapper, ny nettverksimplementasjon og innebygd Windows Defender (tidligere Windows AntiSpyware).

Kilde: BusinessWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen