Windows Vista angrepet

Den første betaversjonen av Windows Vista ble sluppet i forrige uke, men det er allerede dukket opp datavirus som er laget for å angripe systemet. Det er riktignok ikke Windows Vista Beta 1 som er påvirket fordi den har ikke fått implementert MSH ennå. Microsoft planlegger nemlig å å ha MSH innebygd i den endelige versjonen. Derfor er disse virusene ikke et reelt problem, i hvert fall ikke for den første betaversjonen av Windows Vista. Dette er likevel av historisk interesse fordi dette er de første virusene som er laget spesielt for et nytt operativsystem.

Det er det finske sikkerhetsselskapet F-Secure som melder om de nye virusene. En østerisk virusforfatter har laget såkalte Danom-viruser som er laget for å angripe MSH scripting-teknologien som skal bli innebygd i Windows Vista og som foreløpig har kodenavnet Monad.

MSH er en kommandolinje som skal erstatte DOS komandolinjen som finnes i dagens Windows. Den ligner på skall som brukes i Unix men er basert på objekt-orientert programmering og .NET framework. Les mer om MSH i leksikonet Wikipedia.

Kilde: vnunet.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen