Windows Vista-utgaver bekreftet

For en drøy uke siden fortalte vi om at det var stor sannsynlighet for at Microsoft ville slippe åtte utgaver av Windows Vista senere i år. Denne antagelsen var basert på en nettside som tilsynelatende fungerte som Microsofts brukerstøtteside for Windows Vista. I ettertid viste det seg at denne nettsiden ble lekket ut ved et uhell, og den er ikke tilgjengelig lenger.

Nå har Microsoft likevel bekreftet antagelsen, og har i den forbindelse oppdatert Windows Vista-hjemmesiden:

 • Windows Vista Home Basic
  For hjemmebrukere som ikke har behov for avansert utgave. Det er brukervennlighet som står i fokus. Kan sammenlignes med Windows XP Home Edition.

 • Windows Vista Home Premium
  For brukere som har behov for avanserte funksjoner for blant annet multimediabehandling og trådløs teknologi. Det er ekstra fokus på sikkerhet. Kan sammenlignes med Windows XP Media Center Edition pluss Tablet PC Edition.

 • Windows Vista Business
  Denne utgaven er tilpasset bedrifter - den setter fokus på god nettverksstøtte og sikkerhet. Kan sammenlignes med Windows XP Professional.

 • Windows Vista Enterprise
  Har samme funksjoner som Business-utgaven pluss ekstra støtte for større nettverk. Dette er en ny utgave som ikke direkte kan sammenlignes med noen av dagens Windows XP-utgaver.

 • Windows Vista Ultimate
  Denne utgaven har alle funksjoner som de andre utgavene har tilsammen. Den passer best for de som bruker samme PC på jobb og hjemme.

I tillegg kommer Windows Starter 2007 som er en billigutgave av Windows Vista spesielt tilpasset for utviklingsland. Denne utgaven vil ha begrenset antall funksjoner, og den vil kun selger i ferdiginstallerte PCer. Den kan sammenlignes med dagens Windows XP Starter Edition. Microsoft vil også slippe Windows Vista Home Basic N og Windows Vista Business N som er utgaver uten Windows Media Player etter krav fra europakommisjonen.

Microsoft har presentert Windows Vista-utgavene i en pressemelding, men den bekrefter kun seks utgaver. Den sier ingenting om "N"-utgavene, det vil si de som kommer uten Windows Media Player, men ifølge nettstedet microsoft-watch.com blir også disse sluppet.

Kilder: microsoft-watch.com, microsoft.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen