Windows Update skal bli bedre

Alternativ tekst mangler

En av de viktigste funksjonene i Windows er muligheten til å regelmessig laste ned og installere de siste sikkerhetsoppdateringene. Windows Vista skal få en forbedret Windows Update-funksjon.

Da Windows Update-funksjonen ble lansert første gang i 1998, var førsteprioritet at brukeren kunne laste ned alle oppdateringer fra ett nettsted. Den gangen måtte brukerne installere alle oppdateringene manuelt.

I Windows XP SP2 ble funksjonen kraftig forbedret, med Windows Update versjon 5 - med mulighet for automatisk oppdatering. Dette førte til en dramatisk økning i antall PC-er hvor Windows faktisk ble oppdatert. De fleste vanlige brukere bryr seg jo ikke om foreta manuelle, regelmessige oppdateringer av Windows.

I Windows Vista skal oppdateringsprosessen bli ytterligere forbedret. Brukeren får større frihet i forhold til hvilke oppdateringer som er mulig å installere automatisk. Brukeren kan også legge inn flere programmer som skal kunne oppdateres via Windows Update.

Det blir lagt mer fokus på at brukeren kan styre Windows Update-funksjonen via kontrollpanelet i Windows, fremfor via en nettside.

Også for drivere

Med automatisk oppdatering for Vista vil det også være mulig å laste ned og installere drivere, som en del av den automatiske oppdateringsprosessen.

(Kilder: Windows Vista Team Blog, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen