Windows spiser markedsandeler

Alternativ tekst mangler

Sjansen er stor for at du har Windows på PC-en din, men innen mobiler har ikke Windows hatt de helt store markedsandelene. Nå er dette i ferd med å forandre seg.

Microsoft har nemlig røpet de estimerte tallene sine for årets salg av Windows-telefoner. Ifølge Peter Knook, sjef for Microsoft Mobile, vil salget av mobiler med Windows CE i år ende opp på omtrent 12 millioner. I fjor ble det kun solgt 6 millioner slike mobiler.

Til sammenligning ble det solgt 24 millioner Symbian-telefoner bare i løpet av det første halve året i 2006. I hele år 2005 ble det solgt 33,9 millioner Symbian-telefoner.

Spesielt HTC, som lager Windows-baserte mobiltelefoner, har spist markedsandeler. HTC har sluppet en rekke Qtek- og I-Mate-telefoner, som blant annet har solgt godt på det norske markedet.

Hvis Microsofts tall stemmer tar de mye markedsandeler fra konkurrenter som Palm, Symbian og Linux. I dag har Symbian omtrent halve markedet for smarttelefoner, og Nokia har stor vekst på smarttelefoner basert på Symbian OS.

En oversikt over dagens Windows-telefoner finner du i prisguiden.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen