Windows sikrere enn Linux?

Florida Institute of Technology's College of Engineering og sikkerhetsleverandøren Security Innovation, har sammenlignet to operativssystemer i forhold til sikkerhet. Systemene som ble sammenlignet er Windows Server 2003 og Red Hat Enterprise Linux ES3. Utgangspunktet for sammenligningen var antall sikkerhetshull og hvor fort de ble fikset.

De sammenlignet følgende to webservere:

  • Windows Server 2003 med Internet Information Server 6.0, SQL Server 2000 SP3 for Windows, og ASP.NET scripting.
  • Red Hat Enterprise Linux ES3, Apache web server med OpenSSL og OpenSSH, MySQL-database, og PHP scripting.

Konklusjonen er at 174 sikkerhetshull ble fikset i default-oppsettet og 132 i minimale-oppsettet av Red Hat Linux. Mens i Windows Server 2003 med alle komponenter installert, ble 52 sikkerhetshull fikset.

De undersøkte også tiden som går fra sikkerhetshullene ble kjent og til fiksene ble tilgjengelige fra utvikleren. Denne perioden som er kalt "days of risk" ble funnet til å være 30 dager for Windows mens 71 for Red Hat Linux.

Denne sammenligningen er omdiskutert, og det er selvsagt Linux-fans som reagerer. De mener de aktuelle webserverne er såpass forskjellige at de kan ikke sammenlignes på en rettferdig måte. Dessuten tar ikke sammenligningen i betraktning at noen sikkerhetshull er mer kritiske enn andre.

Det spekuleres i om det er Microsoft som har bestilt disse sammenligningene. I så fall kan man stille spørsmålstegn ved hvor rettferdig sammenligningen er, ikke minst metodene som er brukt.

Kilde: informationweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen