Windows Server 2003 Beta for AMD64

Windows Server 2003 for 64-bit "Extended Systems" vil eksistere både i "Standard" og "Enterprise" versjoner. Som mange andre aktører også har påpekt, nevnte Microsoft at fordelen med AMD64 var kombinasjonen av å kjøre 32- og 64-bits på samme plattform.

Selv om AMD har et godt konsept med sin Hammer-strategi, hadde den nok ikke vært like lukrativ dersom Microsoft ikke hadde hatt slik tro på prosjektet. Rykter vil ha det til at Microsoft avslo et tilbud fra Intel om å lage en spesiell Windows-versjon for deres egen hybridplattform (dette er høyst uoffisiell informasjon og kun basert på rykter).

Den nye 64-bits Windows-versjonen forventes klar til lansering og salg til våren. Det meldes fra Microsoft at de også utvikler "Standard Edition" for Intel Itanium. Foreløpig mangler det nok fortsatt litt driv i Intels Itanium-strategi, mens AMD64 har blitt tatt meget varmt i mot av massene - kanskje også fordi prisen er litt mer "folkelig".

Denne uken ble det klart at Longhorn neppe vil ankomme markedet før 2006. Grunnen til dette sies å være det nye filsystemet, WinFS, som trolig vil føre til at en rekke "gamle" applikasjoner ikke vil fungere på Longhorn. Et annet moment kan være at Microsoft ønsker at utviklerne skal få god til å forberede seg på det nye systemet.

 

(Kilder: Internetnews, WinInfo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen