Kevin Turner er COO, eller chief operating officer, i Microsoft.

Windows Phone 7 i oktober

Helt siden Microsoft lanserte sitt neste mobile operativsystem på Mobile World Congress i februar, har det vært knyttet spenning til tidsrammen for de ferdige produktene.

Ved lansering var beskjeden at systemet ville være i salg innen juletider, men siden har spekulasjonene både om enkeltfunksjoner og eventuelle forsinkelser gått varmt.

Microsoft-toppen Kevin Turner fortalte nettopp at produkter basert på systemet ville dukke opp i oktober for Europa, mens Amerika nok må vente til november. Videre skryter han av at Windows Phone 7 ikke likner på tidligere satsinger fra Microsoft i det hele tatt. Video kan du se nederst i saken.

HTML-formatert e-post uten bilder. En sikkerhetsfunksjon, sier Microsoft.
HTML-formatert e-post uten bilder. En sikkerhetsfunksjon, sier Microsoft.

Gammel ulempe i e-postleseren

I disse dager er testtelefoner med Windows Phone 7 ute hos utviklere og spesielt utvalgte brukere, og det kan se ut som om det nye systemet deler iallfall en mindre positiv egenskap med Windows Mobile.

Herman Mogilevskiy er utvikler, og har funnet ut at e-postvisningen i Windows Phone 7 er påfallende lik den i gamle Windows Mobile. Her må man nemlig velge å vise bilder hver enkelt gang en e-post lastes inn.

Som i det gamle systemet kan man ikke velge å stole på enkeltavsendere, og selv teksten som forklarer hvorfor Microsoft har gjort som de har gjort skal være identisk med teksten man får opp i Windows Mobile.

Avansert fotofiks

På den positive siden rapporterer engadget.com i dag at Microsoft har funnet en måte å fikse bilder som blir uskarpe. Ved å bruke gyroskop og akselerometer kan enheten lagre bevegelsene i forkant av at bildet tas, og til dels korrigere for dem ved visning av bildet.

Helt perfekt blir det ikke, men ut fra eksempelbildene ser dette ut som en vesentlig forbedring over det vi får ut av dagens kameratelefoner.

Slik ser bildet ut før og etter Microsofts bevegelsesassisterte fotofiks.
Slik ser bildet ut før og etter Microsofts bevegelsesassisterte fotofiks.

Cetus først fra Samsung?

Den siste tiden har også flere medier rapportert om en ny modell som er på vei fra Samsung. Svært ofte starter rykter om nye modeller ved at noen går gjennom listene til sertifiseringsorganer som skal godkjenne trådløsstøtten i telefoner.

Dette er også tilfelle for det som ser ut til å bli en av Samsungs første telefoner med Windows Phone 7. Samsung Cetus ble funnet på nettstedet til Bluetooth SIG, organisasjonen som utvikler Bluetooth-standarden og godkjenner nye enheter basert på den.

I tillegg til navnet lå også de fleste spesifikasjonene ute. Det dreier seg om en forholdsvis stor telefon med AMOLED-skjerm på fire tommer. Oppløsningen skal være på 800 x 480 piksler.

Med et kamera på fem megapiksler og støtte for alle de vanlige trådløse teknologiene ser det altså ut til at Cetus er Samsung Galaxy S i ny utgave. Skjermskuddet Engadget rakk å ta før informasjonen forsvant igjen, avslører dog at Cetus i første omgang er på vei til Nord-Amerika.

Les test av Samsung Galaxy S

(Kilder: phonearena.com, mobilitydigest.com, engadget.com, mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen