Windows på Symbian-telefoner

Det sør-afrikanske selskapet Red Five Labs kunne nylig melde at de er i gang med utviklingen av et emulatorprogram som skal kunne kjøre Windows Mobile-programmer direkte på en Symbian-telefon.

Tidligere har det vært hevdet at de to operativsystemene Windows Mobile og Symbian OS har vært for forskjellig til at en slik kobling kunne være mulig. Oppbygningen i de to systemene er helt forskjellig, der Windows Mobile i all hovedsak er en forenklet og lukket versjon av Windows, mens Symbian er et åpent operativsystem utviklet av blant andre Nokia, Sony Ericsson og Psion.

Men Red Five Labs kunne altså nå uttale at de så langt har lykkes i å skape en bro mellom de to operativsystemene. Gjennom å gjøre Microsofts .NET-plattform kompatibel med andre utgave av Symbian S60 skal selskapet ha lykkes med å kjøre Windows-program på en rekke S60-telefoner.

Målet er videre å utvikle emulatoren til også å støtte de øvrige Symbian-standardene UIQ og S80/S90, slik at samtlige av verdens Symbian-brukere kan få glede av programutvalget for Windows.

Spådd nedenom og hjem
Tidligere i år gikk analysefirmaet TDG ut og sa at Symbian i fremtiden kommer til å bukke under for Windows Mobile og Linux. En av grunnene til at Symbian vil tape for Windows Mobile, mener selskapet, er at Microsoft har en langt bedre synkroniseringsløsning for Windows på PC, som medfører at mange proffbrukere etterhvert vil foretrekke Windows Mobile fremfor Symbian.

Selv om en emulator neppe vil kunne gi alle Windows-fordelene til Symbian-telefoner, er det ingen tvil om at det gir Symbian flere kort på hånden. Ved å kunne benytte seg av programmer for både Windows Mobile og Symbian, vil nok mange proffbrukere se flere fordeler med Symbian enn med konkurrenten fra Microsoft.

Red Five Labs har ikke kommet med noe tidspunkt for lanseringen av sin nye emulator, og kun gitt et knippe opplysninger om utviklingen. Men selskapet ser nå rundt seg etter beta-testere som kunne tenke seg å teste emulatoren for feil og andre problemer. Skulle en slik mulighet friste, kan du lese mer om beta-testingen på Red Five Labs sine hjemmesider.

(Kilder: Mobil, Red Five Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen