Windows og Android på samme telefon?

VMware driver med såkalt virtualisering, som kort fortalt går ut på å kunne kjøre flere operativsystemer samtidig på samme enhet, der hvert operativsystem har tilgang til de samme funksjonene i enheten. Selskapet har allerede vist frem et fungerende system som skifter mellom Android og Windows Mobile.

Ifølge VMwares Srinivas Krishnamurti skal ikke prosessorkraft eller mangel på minne være noen hindring for å få kjørt to samtidige operativsystemer. Blant utfordringene er organisering av grunnleggende telefonfunksjoner som telefonlister og tapte anrop. Dessuten er det usikkert hvordan applikasjoner best kan organiseres.

Dersom man har installerte applikasjoner for hvert operativsystem kan man enten se for seg disse samlet i én liste som starter programmer i sine respektive operativsystemer, eller man kan velge å holde disse helt adskildt.

Ikke bare lyse utsikter

Et annet uhyre som lurer i kulissene er driftskostnadene. Disse er allerede høye på annen maskinvare der virtualisering er utbredt, og spesielt med tanke på at man i mange yrker eier sitt eget utstyr som kobles opp mot jobbens nettverk og systemer.

En løsning kan være å legge inn programvare for fjernstyring på telefonene, slik at respektive IT-avdelinger kan samkjøre de ansattes utstyr på en enkel måte. Dessuten jobber VMware motstrøms da blant annet Microsoft har sagt at de ikke ser etterspørsel etter denne type teknolog i markedet.

(Kilde: Computer World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen