Windows Mobile til folket

Microsoft har fått en god posisjon i businessmarkedet. Nå rettes fokus mot konsumentmarkedet.

Skiftet av strategi kommer ikke som noen overraskelse, ettersom Microsoft allerede for ett år siden lanserte PlayReady, en teknologi som skal gjøre det enkelt å laste ned alle typer innhold til Windows-mobiler. Teknologien vil også bli å finne i S40 og S60-mobiler fra Nokia.

Sist uke ble det kjent at Microsoft har kjøpt selskapet Danger, som allerede leverer programvare og tjenester til flere mobilprodusenter. 

Felles plattform
Microsoft forsøker å bygge opp en felles plattform for distribusjon av innhold og tjenester på mobiltelefoner fra ulike produsenter. Om dette lykkes vil sluttbrukere blant annet skal kunne kjøre spill eller laste ned ringetoner til en Windows-mobil på samme måte som på andre mobiler.

Windows Mobile har med sin mediespiller og sitt nære slektskap til Windows på PC et naturlig fortrinn som underholdningsmobil. Til nå har oppmerksomheten vært rettet mot proffmarkedet, fjernadministrasjon og telefonens muligheter for synkronisering av e-post, kontakter og avtalebok mot bedriftens server.

Nå skal flere av disse mulighetene gjøres tilgjengelige også for brukere som verken har noen Exchange-server eller en IT-ansvarlig å gå til. 

Verden i lomma
Microsoft kunngjorde sitt strategiskifte under MWC i Barcelona sist uke. —Vi har tro på at du skal kunne ta med deg hele verden i mobilen, samme hvor du ferdes, sa direktør Robbie Bach i Microsofts underholdnings- og håndsettsdivisjon under Microsofts pressekonferanse på MWC. —I fremtiden skal utviklingen av Windows Mobile være rettet mot forbrukermarkedet, sa Bach. 

Les også:

- Windows Mobile får prisbelønt grensesnitt
- Windows Mobile knuser iPhone
- Nye bilder av Windows Mobile 7
- Vi prøver Sony Ericssons Windows-mobil

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen