Windows Mobile knuser iPhone

Apple har fått enorm oppmerksomhet for sin mobiltelefon, noe som har ført til at det ble solgt 3,7 millioner iPhone på verdensbasis i løpet av 2007. Et imponerende antall, men allikevel langt bak Windows Mobile-mobilene, som ble solgt i 14,3 millioner eksemplarer i løpet av de siste seks månedene, skriver Pocket-lint.

Et stykke igjen

Nå skal det sies at iPhone kun er ute i fire markeder (USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike), mens Windows Mobile er tilgjengelig over store deler av verden. Apples mobil finnes også kun i ett eksemplar, mens det er utallige versjoner av Windows Mobile-mobiler rundt om.

Sammenlignes det modell for modell ligger imidlertid iPhone på topp. HTC Touch, som er en av mobilene som Microsoft trekker frem som eksempel på godt salg, har solgt to millioner eksemplarer. Nokia har på sin side offentliggjort salgstallene for toppmodellen N95. Denne har solgt i hele syv millioner eksemplarer.

Uansett viser tallene at Apple og iPhone fremdeles har et stykke å gå før de har tatt over verden.

Kjøper nytt operativsystem

I går ble det også kjent at Microsoft har kjøpt opp mobilselskapet Danger. De lager operativsystem og programvare for operatører. Poenget er at systemene og applikasjonene skal jobbe sammen for å gi integrerte tjenester innenfor spill, internett og meldinger, skriver digi.no.

Selskapet ble startet av den tidligere Apple-ingeniøren Andy Rubin, som siden har startet Android. Sistnevnte ble kjøpt opp av Google og er nå søkegigantens mobile operativsystem.

Forhåpentligvis vil kjøpet av Danger føre til at Windows Mobile blir enda bedre.

Les også:

- Taper milliarder på opplåste iPhone
- Nye bilder av Windows Mobile 7
- Helt nytt fra Sony Ericsson

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen