Det vites ikke om Windows Mobile 6.5 kan installeres på HTCs eksisterende modeller.
Det vites ikke om Windows Mobile 6.5 kan installeres på HTCs eksisterende modeller. (Bilde: HTC/Smartphonefrance.info)

Windows Mobile 6.5 kryper frem

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Foto: Compulab
Foto: Compulab

Det er over en måned siden de første bildene av Windows Mobile 6.5 ble lekket, og det har også dukket opp videoer av plattformen.

De siste dagene har det poppet opp stadig flere bilder av mobiltelefoner som kjører Windows Mobile 6.5.

Bildet til høyre er av Exeda – en mobiltelefon som kan bruke flere forskjellige plattformer. Utviklerne bak Exeda, Compulab, har installert Windows Mobile 6.5 Alpha for å vise hvor "utviklervennlig" telefonen er.

Mer om Exada og flere skjermbilder finner du hos Compulab.

Foto: Smartphonefrance
Eldre foto fra Smartphonefrance.info

Bedre fingernavigasjon og synkronisering

Bildene fra Compulab viser blant annet "honeycomb"grensesnittet, som skal gjøre operativsystemet mer fingervennlig.

I dette grensesnittet har hver funksjon fått godt med plass til fingertuppene, og programmene skal visstnok også sortere seg automatisk etter hvor ofte de blir brukt, slik at de alltid er lett tilgjengelige.

Bortsett fra et helt nytt grensesnitt, skal den ferdige versjonen av Windows Mobile også ha en synkroniseringsfunksjon som foreløpig har kodenavnet "Skybox". Denne tjenesten skal bruke internett for å synkronisere mobiltelefonen din med PC-en hjemme helt automatisk.

Et konkret eksempel på hvordan Skybox fungerer kan være at du tar et bilde, som i tillegg til å lagres på mobilen også blir sendt til Skybox-mappen på PC-en din. Når du deretter kommer hjem, kan du fikse på feil i bildet i et bildebehandlingsprogram. Når du lagrer endringene i bildet, vil bildet automatisk sendes til mobiltelefonen din, og overskrive den "dårlige" versjonen.

Les mer om Microsofts kommende mobiltjenester

Forventningene er kjølige

Reaksjonene på bildene av Windows Mobile 6.5 har ikke akkurat luktet av gledelig forventning. Cnet-journalist David Carnoy påpeker at oppgraderingene fra forrige versjon ser ut til å være små og få, og heller ikke forumbrukerne våre er særlig begeistret.

Det er imidlertid verdt å påpeke at Microsoft på ingen måte har gått ut med en offisiell funksjonsliste, og at samtlige bilder og spesifikasjoner som har dukket opp er basert på Alpha-versjonen av Windows Mobile 6.5. Alpha er stadiet før Beta, og den endelige versjonen av plattformen kan dermed både se annerledes ut og by på gledelige overraskelser.

Det forventes at Microsoft lanserer både nye mobiltjenester og en fiks ferdig versjon av Windows Mobile 6.5 på Mobile World Congress om under en måned. Frem til da vil det nok gradvis dukke opp flere detaljer rundt plattformen.

(Kilder: Compulab.com, MSMobiles.com, Wmpoweruser.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen