Windows Media for mobiler

I det stille har Microsoft forberedt seg på å konvertere Windows Media-formatet slik at produsenter av chipsett kan bygge inn støtte for dette. Dette vil gjøre at man kan ta med Windows Media-filer direkte fra datamaskinen til mobilen. Direktør for Windows Digital Media-avdelingen i Microsoft, Erik Huggers, uttalte at vi har holdt stille om dette, fram til nå. Men vi skjønner at dette er en stor markedsmulighet.

Etter hvert som mobiltelefoner og andre håndholdte enheter får bedre minnekapasitet, vil de skvise rene musikkavspillere som Apple iPod ut av markedet, har eksperter forutsett. Ved å få integrert Windows Media i mobiltelefoner, kan Microsoft la forbrukere kjøpe musikk på MSN Music, eller andre lignende nettsteder, og ta filene med overalt.

Forrige måned signerte Apple en kontrakt med Motorola, om integrasjon av avspillings- og kopibeskyttelsesfunksjonene til iPod. Man forventer at det blir solgt omtrent 20 millioner såkalte smarte mobiltelefoner i år, og neste år over 40 millioner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen