Windows Media DRM brukket

Alternativ tekst mangler
Bilde: Engadget.com

Programmet FairUse4WM, hvor navnet er tydelig inspirert av Jon Lech-Johansens QTFairUse, lar deg enkelt fjerne kopisperren på sanger kjent fra store musikkbutikker. FairUse4WM fungerer på alle Windows Media Audio-filer laget med versjon 10 eller 11 av programmet, effektivt alle PlaysForSure-filer.

Det som gjør dette ekstra skummelt for nettbutikkene, er at mange av dem tilbyr ubegrenset tilgang til store musikkbiblioteker for en viss sum i måneden. Når du slutter å betale summen blir filene umulig å spille av. Om du da ikke har FairUse4WM.

Foreløpig har Microsoft ikke kommentert problemet offentlig. Nettsiden Engadget har testet programmet, og bekrefter at det fungerer for filer lastet ned fra Napster. De har også lagt ut et åpent brev til Microsoft der de ber om at selskapet ikke fikser feilen. Blant grunnene oppgir de at flere forbrukere nå vil vurdere å kjøpe musikk fra nettet, siden det blir lettere å overføre musikken til andre maskiner og mediespillere.

For Microsoft er nok det uaktuelt. Selskapet har investert mye tid og penger på å overbevise plateselskaper om at Windows Media DRM fungerer etter deres ønsker, selv om mange internt i programvaregiganten mener at plateselskapene beskytter innholdet på feil måte. Det er likevel svært liten tvil om at Microsoft kommer til å fikse hullet.

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen