Windows Firewall ikke sikker

Windows Firewall er en oppgradering av den gamle Internet Connection Firewall, og det er første gang alle oppdaterte Windows-PCer har en brannmur slått på fra begynnelsen av. Men er brannmuren virkelig tilstrekkelig sikker?

PC World avslører i dag at det er mulig å slå av brannmuren fra innsiden. Om du installerer et ondsinnet program kan dette uten problemer slå av brannmuren, selv uten å be om bekreftelse fra brukeren. Blant annet kommer ZoneAlarm, McAfee Internet Security Suite og Norton Internet Security til å slå av brannmuren når disse programmene installeres. Det er svært vanskelig for et program å slå av kommersielle brannmurer som disse, uten å måtte avinstallere programmene først.

Det er også vanlig for kommersielle brannmurer å ikke bare stoppe trafikk som kommer inn til datamaskinen, men også stoppe uatorisert trafikk ut av datamaskinen. Dette blir gjort ved å legge til programmer i ulike lister, der man spesifiserer om et program skal kunne sende data til nettet, og om andre skal kunne koble til programmet utenfra. Windows Firewall kan bare stoppe innkommende trafikk, noe som gjør at svært mange spywareprogrammer og trojaner kan fortsette som før, siden de som oftest etablerer utgående tilkoblinger selv, og dette vil ikke Windows Firewall oppdage.

Microsoft innrømmer at ondsinnet kode under noen omstendigheter kan føre til at brannmuren blir slått av, og sier at Windows Firewall er designet for å beskytte en datamaskin mot å bli infisert i første omgang, ikke stoppe ondsinnet trafikk ut fra datamaskinen. Dette er hva antivirusprogrammer skal brukes til, uttalte David Overton, teknisk spesialist hos Microsoft, til PCWorld.

Det anbefales de fleste å fremdeles bruke en kommersiell brannmur, f. eks. er ZoneAlarm et gratis alternativ.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen