Windows får ferdsskriver

Microsoft har bestemt seg for å legge til en ny funksjon i Windows Longhorn som lanseres neste år, men den nye funksjonen kan være i strid med personvernet.

Dette er en funksjon som kan sammenlignes med den svarte boksen i et fly, det vil si den skal registrere "alt" som foregår i en PC. Hensikten er å forstå bedre hva som skjer når noe går galt i PCen.

Ferdsskriveren skal være innebygd i det eksisterende verktøyet Dr. Watson, det vil si et verktøy som registrerer feil som skjer i Windows. Den nye funksjonen skal gi mer detaljert informasjon enn det Dr. Watson gir per i dag. Det skal blant annet gi informasjon om hvilke programmer som ble kjørt når en eventuell feil oppsto, og innholdet i dokumenter var i bruk når feilen skjedde.

Det er i utgangspunktet brukeren av hver enkelt PC som skal kunne bestemme hva slags informasjon som blir delt ut. Systemansvarlig i bedrifter skal likevel kunne velge å få tilsendt informasjon fra ferdsskriveren i PCer til ansatte.

En hjemmebruker av en PC skal kunne velge om han eller hun ønsker å dele informasjonen med andre, men langt fra alle vil kunne forstå hva de eventuelt sender fra seg av informasjon.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen